Wazir Shafiq
Mesti korunk tertanya-tanyakan...
cmner perasaaannya bila kita bekerja di bidang yang kita ngah study now ni...
macam-macam persoalan timbul..~~,
aku pon turut de pengalaman sendiri..
yang mana sekarang ni aku blaja dalam course civil engineering..
kadang2 wat ak tertanya-tanya..
Pe kerja kita kene wat?Pe bendanya civil work 2?Pe yang kita belaja tu berguna ker ea?
layan~layan~layan~~ sedar-sedar kita da mengelamun hampir setengah jam..
suddenly terpikir "ak de kerja kan lepas ni..Alamk!!"
da terover..tu la sape suh mengelamun banyak-banyak.. ;D

chop!bacak to the topic..klu ak di beri mengarut sampai pagi besokla gamaknya..hehe =)

ok la ak cite serba sedikit pengalaman ak hidup ber 'LI'..
(padahal bru mula sembang cam da lame jerk.. ^^p)

Hari Pertama g 'LI'
waktu ak mula-mula dapat tawaran..sebenarnya tak terpikir nak terima syarikat ni..tapi da tawaran satu lagi tak sampai-sampai so ak pon terimala walaupon terpaksa.. -.-" hehe..ok the fun things is..waktu mule2 ak sampai office..semangat tu..pkai baju formal..ngan tie sumela..lengkap..bw beg laptop ak..n isi la pe2 yg ptut..first2 tu berdebar gakla..yerla bru first time..=) then sampai jerk kat sna ak di sambut ngan senyuman..tenang ckit tgok muke akak-akak 2 senyum (bukan gatai ea ;p) then ak d suruh tunggu kat bilik mesyuarat..ak ingat ak org pertama sampai (bangga gilerla kunun2nya) then tiba2 datang sorg pelajar UITM shah alam..Farha nm dia..waktu ak tanya dia..dia bru sampai ker..dia g tau dia da sampai setengah jam yang lepas..ciap g makan lg..makaih~~~hancur berkecai rasanya tim 2..malu pon de..ne taknya g pejabat 5 minit sebelum mule..padan muke ak!hehe..then nak cover malu cakapla umah dekat..tadi sarapan dlu..nasib bekla farha 2 daripada JB dia tak tau jalan dats y g awal..fuhhh~~lega dengar farha cakap camtu..hehe ;p
then kitorang berbual sambil tunggu yang SV dan pembantunya~~then tunggu..dmi tunggu..akhirnya sampaila MR Ganesh ( SV kitorng) dengan pembantu dia Kak ana (yang sembang ngan ak waktu dalam col..sore dia pelan sgt..biler tgok muke bru tau..haha! gelak jahat ;p)
ok kat sni yang pling ak rs menarik..punyala lama kitorang tunggu..xpectation tinggi giler tu..ingat nak kne briefing macam2..las2 nak tau pe jadi??
kak ana mintak kitorang punya Green Card..nak fotostat katanya..n then Mr ganesh tnya kitorang tggal kat ne..n assign tempat site yang kitorang kne g..laaaa~~~~tu jer ker~~aduh ingat bykla nk cakap..haha..then Mr ganesh suh g tgok2 site..n sempat lg usik ak... "haa..kmu..kmu blk tukar tu baju dlu..coz x sesuai untuk g SITE" then kak ana  sambung "laa..bukan akak da g tau suh pkai bju yg sesuai g SITE ker??"
kakkk~~~sore akak da la slow..sy xle dgar sepenuhnya tau..nak jerk ak merungut kat akak 2..nasib bek akak 2 bek orgnya..x jd nk cakap..hehe ;p afte bis tu ak continuela g site..nk tgok pe yang terjadi kat sana..


HEHEHE..ok cukup utk kali ni..panjang sgt ni..da macam karang essay da..hehe..citer will be continue ea!nanti ak citer kat korang pengalaman ri2 lain lak!lalalalalalalala~~~~ =)

edit post
Reaksi: 
4 Responses
  1. EiLA Says:

    bajet hensem la eak abg ciko g ofc skema2 gitu??ha3...aku 1st day je pakai bj kurung..pas2 xpakai dah.....


  2. Wazir Says:

    haha..first day..ne tau la eila..selamber jerk ak pkai bju formal.. :e le lak dia gelak kat ak..haha XO blk tukar baju la br g site..hehe


  3. EiLA Says:

    sv ko dah bg wat projek pe skrg?


  4. Wazir Says:

    setakat ni construction housing..single storey n doubley storey..ak inspect bahgian structural design..minggu depan kitorang nak tengok construct hall untuk sport leisure..then dia kata nanti nak bawa kitorang g tengok construction water treatment plant..coz satu daerah manjung ni dia pegang..agak letih.. :f tapi seronok..hehe :) ko lak cmner??